Stopmotionfilm i specialundervisningen

På Dybkær Specialskole har vi arbejdet med stopmotionfilm -
det skabte meget engagerede elever og megen morskab.

Det var både en lærerig proces og samtidigt en meget motiverende arbejdsform for mange.
Det har krævet aktiv deltagelse og fordybelse fra elevernes side - men når de er motiverede er det slet ikke så svært!
Der var mulighed for at byde ind mange forskellige steder i processen.
Nogle var gode til at styre IPad og tage billederne i app´en "I can animate", mens andre flyttede figurerne på scenen.
Senere i processen skulle der komponeres lydkulisse i app´en "garageband", og skabes egne lydeffekter, som skulle passe til handlingen i filmen.
Mange gange i processen har vi set filmen, tilføjet lyd og effekter, og set hvilken effekt det havde på helhedsindtrykket. Alle havde ejerskabsfornemmelse for projektet, og der var stort engagement.
Nogle af processerne lavede vi alle i fællesskab, mens det hele blev vist på smartboard i klassen, så alle kunne følge med, også selvom man ikke kunne styre den tekniske side.

Filmen "West for Lemming" deltog i en filmfestival, arrangeret af Lysbro Uddannelsescenter, og vi vandt guldkoen i vores kategori - og alle var stolte af deres film.
Fredag d. 11. april har Dybkær Specialskole en stand på Silkeborgs digitalmesse hvor vi bl.a. præsenterer processen bag stopmotionforløbet. Se mere på http://atcd.dk

Her er nogle filmklip fra vores proces, der giver et indblik i hvordan man betjener de forskellige programmer - det er ikke så svært - så det er bare om at komme i gang ;-)

Om stopmotion filmens tilblivelseGarageband - sådan ;)

Etiketter: