Hvordan bliver youtube tilgængeligt for alle?Youtube er stedet, hvor man går hen og ser film og musik på nettet - ingen tvivl om det. 
Men hvis man slipper børn og unge med funktionsnedsættelser løs på youtube sker der enten det, at de ikke kan betjene det, de ikke kan overskue det, eller de havner på dele af youtube med knapt så heldigt indhold.

For at imødekomme behovet for at bruge youtube hvis man har forskelligartede funktionsnedsættelser, er der udviklet flere løsninger.

Den ene er en hjemmeside, hvor man søger på youtube. Der er alle reklamer, kommentar, og andet unødigt og ulødigt fjernet. Man kan derfor rolig slippe barnet løs på denne hjemmeside (hvis han/hun da kan betjene den)  Bruger du 0-1 kontakt kan du starte og stoppe filmen med space knappen. Du kan ikke skifte imellem de enkelte film, men kun bruge kontakten til at starte og pause filmen undervejs.
Hjemmesiden finder du her: http://accessyoutube.org.ukEn anden mulighed er at benytte siden www.easy-tube.net til youtube. Via denne danskudviklede hjemmeside kan du oprette brugere, der hver kan få tilknyttet playlister som du selv udvælger. Du skal have en google konto før du kan komme i gang med at benytte siden, ligesom siden bedst fungerer hvis du benytter browseren chrome. Når du logger ind starter du med at oprette brugere af siden. Herefter opretter du playlister og til sidst går du under videos og finder de film der skal være i den enkelte playliste. Der er her af en eller anden grund lidt forskel på, hvad du kan finde via easy-tube og hvad du kan finde direkte fra youtube

Til sidst går du tilbage til brugere og vælger hvilke playlister man skal have adgang til, ligesom du vælger hvordan siden skal kunne betjenes. I mit tilfælde har jeg valgt at betjene siden via dwell, hvor jeg skal holde musen hen over filmen i et sekund, før den begynder at spille. Ligeledes har jeg også et virtuelt keyboard og søgefelt, så jeg kan søge på film via fx en touchskærm.


Når du vil bruge siden vælger du "accessible site" øverst i menulinien, trykker F11 for at få programmet i fuld skærm,  hvorefter du vælger den pågældende bruger og du er nu klar til at bruge siden! 
God fornøjelse!

Etiketter: , ,